Ta deg sammen! Skjerp deg! Det er jo bare å...........

Hørt dette før? Skjerp deg! Du bare overdriver. NEI JEG GJØR IKKE DET!! Dramaqueen!!!! Ta deg sammen, det er ikke så ille. SÅ vanskelig er det ikke... JO DET ER DET!!! Hvordan takler man slike utsagn fra folk uten å klikke??? Man vet jo nå at de som sier slikt ikke har forståelse eller evne til å se mer enn seg selv. Kanskje de tror de oppmuntrer til bedre selvkontroll og bevissthet? Men det er ikke det som er virkeligheten. For min del avler det bare dårligere selvtillit og forer på frustrasjon, mangel på kontroll og depresjon. Mestringsfølelsen uteblir og jeg bare gir opp. Fristelsen for å prøve på nytt bare uteblir og dermed blir det bare en faktor som igjen forer på aggresjon, sinne, frustrasjon over ikke bli sett, hørt og forstått. Man begynner å unngå steder, situasjoner og mennesker hvor dette er stor risiko for at skjer. Og det sprer seg som virus til angst for aldri bli forstått.

Tankekjøret rundt dette også som holder en oppe natt etter natt uten å få sove så mye som et minutt. Matlyst som enten uteblir eller øker til selvmedisinering. Siden mat gir tilfredstillelse, er ikke dette uvanlig. Gjerne kjappe løsninger som potetgull og sjokolade. Ikke noe bra løsning, men det husker man gjerne ikke før man kjenner roen komme og magen er nesten full. Så kommer sukkerkicket relativt kjapt etter på løpende bånd og man blir sittende med et oppheng på noe å drive med for ikke å tenke for mye. Ikke kjenne på den dårlige samvittigheten av det man kjørte i trynet litt før. En ond sirkel man ikke klarer stoppe.

Alt dette bare for at mennesker ikke vet hva de snakker om. De tror de vet, de er faktisk hellig overbevist om at de forstår. Men det gjør de ikke. De vet heller ikke dybden i konsekvensene den lille slengkommentaren de hadde fikk for meg. For alle oss som sliter med dette. ADHD er ikke dumhet, vi er like oppegående som deg. Det er bare det at vi er så mye mer. Vi tar større plass i vår tilstedeværelse. Vi kan ikke noe for det, og vi kan ikke tøyle det slik du kan. Sånn er det bare. DEAL WITH IT!!

Så neste gang du tror det er lurt å tipse om at det bare er å gjøre sånn eller slik fordi det funker for deg. Stopp! Tenk deg om. Er det virkelig så lurt å si det?? SKJERP DEG! Ta deg sammen. FOR DU KAN nemlig. Aksepter og godta oss slik vi aksepterer og godtar deg. Vi forstår at du ikke forstår oss alltid, det må du og forstå og akseptere. Respekt mennesker imellom kommer og fra forståelse og aksept. Tenk litt på den....

#ADHD #forståelse #respekt #skjerpdeg #ondsirkel

4 kommentarer

Så bra skrevet Janne, og så sant så sant 💕

Utrolig bra skrevet! Virkelig «Spot On!»

Odrun: Takk:) Føler det er et viktig tema å belyse. :)

Skriv en ny kommentar