Søvnproblemer og tankekjør

Søvnproblemer er veldig kjent for oss med adhd. For meg med fibromyalgi, ryggsmerter og hypoteriose, er søvn blitt luksus. Savner veldig sent, eller kan jo si todeling på morraskvisten. Og når jeg først sovner er jeg helt dau! Men våkner lett og ikke så mange timene av gangen.

Om ikke livskvaliteten er bra, hverdagen slik man vil ha den, så kommer snerten fram i dette tankekjøret som tar over for innsovning. Man tenker på alt som er galt, hvor ille det er, hvor dårlig person man er, alt man ikke går til osv osv. En negativ spiral som ingen ende har. Ofte er det best å avlede tankene med fysisk aktivitet på natta som husvask, tegning, skriving etc. Ikke sjeldent jeg vasker kl 2 på natta. Ikke fordi alt er så ille nå, for det er det ikke, men fordi jeg ikke får ro før det er gjort.

Tankene mine hår på SLT jeg ikke har klart å gjøre på dagtid. Alt jeg har glemt at jeg skulka ha gjort. Plutselig en tanke som skyter inn at jeg må gjøre en ting. Det kan og gå på samtaler med folk. Hvem sa hva? Sa jeg noe galt? Tok de det riktig? Såret jeg noen? Tenk om det og tenk om tenk om. Utfordringer får løsninger, og flere løsninger og de løsningene for løsninger igjen osv osv. Det er utmattende og og er en stor faktor for depresjoner mange sliter med. Også en stor faktor for humørsvingninger.

Kjenner du noen med ADHD? Håper du lærte litt forståelse her. Om du har ADHD selv, håper jeg du fikk litt gjenkjennelse. Du er ikke alene om å ha det sånn. Sett ord på tankekjøret og ta grep om SLT du gjerne skulle ha forandret. Tankekjøret vil alltid være der, MEN det kan snues til positivt. Da blir det som en ekstra motor til å få gjort og realisert drømmene dine ❤❤❤

#adhd #tankekjør #søvnproblemer

8 kommentarer

Sånn har jeg det så altfor ofte også... kjenner så godt igjen det du beskriver her..

Men uten adhd...

Stusser litt på hypetoriose..aldri hørt.. må google;)

Håper du får deg litt søvn etterhvert <3

wenchepia: hypoteriose er lavt stoffskifte. Ja det er ikke noe moro. Ser Netflix nå selv om jeg ikke burde. Men finner ikke ro for å tenke på ting jeg bil framover. Drømme om sydenturer etc. Det pleier funke som meditasjon på en måte. ????

Akkurat som å høre meg dette. Skjønner veldig godt hvordan du har det. Altså nå har ikke jeg ADHD da. Men fibromyalgi <3 er mange ganger jeg har kunnet tenkt meg å stå opp for å gjøre noe, men er da så redd for å vekke resten av huset. Hender jeg sniker meg ned på stua, og ser meg en film eller to <3 du må ha en fin dag i dag :-)

Cecilie kristiansen: For meg er det essensielt å avlede tankene. Men fibromyalgi og går på stress. Merker at om jeg er engstelig, så blir det mer vondt fordi man knuter muskulaturen.Finn gode måter og slappe av på. Ull er bra for krampene. ;)

Blandingen av adhd og hypoterose er forferdelig. Har begge selv. Kroppen får mange miks signaler. Etter oppstart på adhd medisin er jeg heldigvis kvitt ca 50% av muskelsmerter. Tåler ikke Ritalin Depo, men sovner av og til når jeg tar 15 mg Ritalin tabl. Har egentlig ikke så mange råd, sender deg en klem.

Edurt: Takk for ditt innspill! Jeg ble anbefalt conserta og Lamictal. Skal starte opp i mai om jeg ikke får time på dps før eller tar det privat. Jeg heller tåler ikke Ritalin. Blir aggressiv når den får ut av kroppen. Takk igjen ??

Jeg leste litt om det...så utrolig vanskelig det må være! Går mye i film og bøker her for å avlede tankekjør. Netflix er gull ;))))

wenchepia: Ja det er slitsomt. Hjernen tar jo aldri pause, så å få det positivt og avlede er essensielt. ??

Skriv en ny kommentar